FBI, You use illegal file sharing…
Hoewel ie toch al een tijdje blijkt te bestaan, kreeg ik ‘m vandaag voor het eerst. Mail van de FBI, dat overkomt je ook niet elke dag:
Ladies and Gentlemen,
Downloading of Movies, MP3s and Software is illegal and punishable by law.We hereby inform you that your computer was scanned under the IP xxx.xxx.xxx.xxx . The contents of your computer were confiscated as an evidence, and you will be indicated. In the next days you will receive the charge in writing. In the Reference code: #01234, are all files, that we found on your computer.
The sender address of this mail was masked, to protect us against mail bombs.
- You get more detailed information by the Federal Bureau of Investigation -FBI-
- Department for “Illegal Internet Downloads”, Room 7350
- 935 Pennsylvania Avenue
- Washington, DC 20535, USA
- (202) 324-3000
Het enige echte aan deze mail is het FBI-adres, de boodschap zelf is uiteraard helemaal nep. Toch schijnt de FBI-agent in room 7350 het er behoorlijk druk mee te hebben, getuige deze ’special announcement‘.


Dit valt onder het zelfde hoofdstuk van de mail die ik 2 dagen terug ontving.
Dreigende taal.
Van de antivirus afdeling van Chello.
Met de mededeling dat op mijn computer virussen zijn gevonden.
Klik op de “link below “binnen 24 uur om te reageren.
Zo niet dan word uw internet verbinding afgesloten.
Zieke geesten in een Ziek lichaam. Deze hackertjes.
ik heb zoiets gelukkig nog niet meegemaakt. hoop dat ze diegene snel vinden die dat doet.
Bjorn.
diegene zullen we nooit vinden. Daarachter zit een heel clever systeem.
Gewoon niet van wakker liggen.
Nuchtere geest houden en even kijken in de eigenschappen van een email geven genoeg indicaties over het waarheidsgehalte.
Wat wel kwalijk is dat is dat een provider Chello dus, die aan de weg timmert met anti pop-ups en anti-spam en anti-virus bescherming.
Zelf zich bedient van een Pop-Up systeem.
Open maar de Chello site.
En zie.
De pop-ups vliegen om je oren.
Verzorgd door een bedrijf dat zich noemt
“adtrack”
Rijp om eens even dood te bombarderen met emails.
Dit mailtje kreeg ik vandaag, is dit nep?
Dear Sir/Madam,
we have logged your IP-address on more than 40 illegal Websites.
Important: Please answer our questions!
The list of questions are attached.
Yours faithfully,
M. John Stellford
++-++ Federal Bureau of Investigation -FBI-
++-++ 935 Pennsylvania Avenue, NW, Room 2130
++-++ Washington, DC 20535
++-++ (202) 324-3000
*-* AntiVirus: Found to be clean
*-* “ZONNET” Anti-Virus Service
*-* http://www.zonnet.nl
Precies dezelfde mail kreeg ik ook vandaag.
Bestaan er dan ook al illegale sites ?
Ik dacht dat alleen downloaden illegaal kon zijn.
ook ik kreeg deze email vandaag, nadat ik het attachment opsloeg op mijn harde schijf, ik open nooit zomaar attachments en er eerst een viruscontrole overheen wilde halen, verdween het .zip bestand volledig. Ik ben nu 22-2-05 mijn PC volledig op virussen aan het scannen en ben er ook al met MS Antispywhere overheen gegaan.
Annelies.
Annelies, dat bestand is waarschijnlijk 0 bytes groot, leeg dus. Het enige wat het bestand als data heeft is de naam zelf.
Dear Sir/Madam,
we have logged your IP-address on more than 40 illegal Websites.
Important: Please answer our questions!
The list of questions are attached.
Yours faithfully,
M. John Stellford
++-++ Federal Bureau of Investigation -FBI-
++-++ 935 Pennsylvania Avenue, NW, Room 2130
++-++ Washington, DC 20535
++-++ (202) 324-3000
De FBI heeft een kort berichtje hierover op http://www.fbi.gov/fbiemail.htm
Jeroen Rijckaert
j.f.rijckaert@student.tue.nl
kreeg diezelfde email van de “fbi” ik scan nu gelijk op virussen en malware maare ik weet bijna zeker dat het een neppe spam truckje is van een of andere gestoorde hacker die denkt leuk te zijn.
Ik heb vandaag en gisteren ook zo’n mailtje gekregen norton heeft hem niet tegen gehouden maar ik heb de bijlage niet geopend.
Pc gescand geen virussen gevonden.
LET EFFE OP JA!
1. Er zit wel degelijk een virus in! Opende de mail op mijn werk, we hebben een geweldige Firewall / Virus scanner en die pikte het eruit.
2. De FBI beweert er NIETS mee te maken te hebben, maar ja, daar geloof ik dus werkelijk niets van, want waarom zou een andere Hacker zijn vriendjes / collega’s die een beetje op Internet spelletjes / films / muziek delen gaan bestoken met iemeels en een virus?
3. Ik denk dat je zo snel mogelijk een Progje moet downloaden (gratis!) waarmee je ALLE in-out verkeer van je PC kunt bekijken....en voor diegenen waarbij de virusscanner m niet heeft opgepikt, mooi waardeloos dus zo’n Norton scanner.
Uhm…
Waarom nemen jullie dit eigenlijk serieus??
alsof de FBI uit gaat zoeken wat een of andere Nederlandse gast op z’n computer doet ...
Ik neem de mailtjes ook niet serieus anders had ik de bijlage wel geopend.
Krijg zojuist het volgende mailtje met bijlage binnen
ATTENTION!
Antivirus vendors are warning of a new variant of the “Sober” virus discovered today that can delete the hard disk.
Protection:
Download and read the zipped patch. It’s very easy to install!
Thanks for your cooperation!
--- (c)2005 Microsoft Corporation. All rights reserved
--- Microsoft Corporation
--- One Microsoft Way
--- Redmond, Washington 98052-6399
*-* Mail-Scanner: No Virus detected
*-* “WANADOO” Anti-Virus Service
Heb dus deze bijlage ook niet geopend is waarschijnlijk van dezelfde afzender. Maar ik kan me indenken dat sommige mensen deze wel openen
nou ik kreeg dezelfde mail als Willem dus ook in mijn mailbox van Chello, eigenlijk in de spam map die chello had aangemaakt. Maar er zat dus wel degelijk een virus in, Chello heeft dit zelf al verwijderd dus dat was mooi. Wist niet dat er ook al illegale sites bestonden. Maar als ik het dus goed begrijp is dit dus zo fake als maar zijn kan? Wel goed van de FBI dan dat ze dat kort bericht hebben geplaatst!